روشهای کاهش بیماریهای سالمندی
دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
شکی نیست سالمندان همچون کودکان نیازمند توجه مراقبتهای ویژه و خاص میباشند از پیری و سالمندی گریزی نیست وبا یک صبر و بربادری همه ما به دوران سالمندی رسیده و نیازمند کمک و توجه خاص میباشیم.اضافه وزن ، فشارخون بالا ، چربی خون بالا و قند خون بالا از مشکلات شایعی هستند که تغذیه صحیح یکی از راههای کنترل آنهاست .
با افزایش سن ، توده عضلانی و سوخت و ساز بدن کاهش می یابد ، مصرف غذا کمتر شده و همچنین تغییراتی در بدن ایجاد میشود که احتمال سوء تغذیه را بیشتر میکند .
با یک برنامه غذایی صحیح ، میتوان خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش داد .
مصرف کمتر چربی
مصرف کمتر روغنهای جامد و نمک
مصرف کمتر غذاهای شور
مصرف یک یا دو وعده در روز از میوه ها و سبزی های تازه
استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد
مصرف کمتر مواد شیرین مثل قند، شکر، مربا، شیرینی
سالمندان باید بدانند که بدنشان در طول یک شبانه روز به چه مواد غذایی نیاز دارد. به طور کلی نیازهای غذایی ما شامل کربوهیدرات ، پروتئین ، چربی ، ویتامین ها ، مواد معدنی و آب است.
میزان انرژی مورد نیاز سالمندان :
با افزایش سن میزان نیاز به انرژی کاهش مییابد . در صورت دریافت مازاد بر نیاز انرژی مشکلات و عوارضی مانند چاقی ، فشارخون ، بیماریهای قلبیـعروقی برای سالمند ایجاد میشود .
میزان پروتئین مورد نیاز سالمندان :
مقدار پروتئین بدن در دوره سالمندی کم میشود ، بنابراین باید در این دوران پروتئین بیشتری مصرف شود.کمبود پروتئین سیستم دفاعی بدن را ضعیف و بدن را آماده ابتلا به بیماری میکند.
میزان مایعات مورد نیاز سالمندان:
توجه به دریافت کافی مایعات در سالمندان از مسائل مهم میباشد . علائم کمبود آب در بسیاری از سالمندان ممکن است به صورت خشکی لبها ، گود افتادن چشمها ، تب ، یبوست ، کاهش حجم ادرار و تهوع باشد. استفاده بنابراین توجه به مصرف کافی آب و مایعات در این دوران اهمیت ویژهای دارد یکند. فرد سالمند باید برای جلوگیری از کم آب شدن بدن روزانه حداقل 8-6 لیوان مایعات ترجیحاً آب ساده بنوشد.
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI